Het Groenste Project in de Achterhoek

De Bomenstichting Achterhoek (BSA) deelt elk jaar, ter gelegenheid van de nationale Boomfeestdag, een prijs uit voor “Het Groenste Project in de Achterhoek” van het afgelopen jaar.

Deze prijs, bestaande uit een boom naar keuze van zo’n € 125,- gaat afwisselend naar een organisatie, particulier, landgoed of gemeente, die naar het idee van de BSA een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de natuur.

De BSA Bomenprijs 2022 werd dit voor dit jaar toegekend aan Landgoed Het Hoenderbosch: het realiseren van deze parel als bijdrage aan de natuur voor de lange termijn! Landgoed het Hoenderbosch is bijzonder vereerd met deze prijs.

De keuze werd een Walnotenboom, en de BSA reikte deze prijs zaterdag 25 november uit, met een woordje van voorzitter Jaap Cannegieter en in het bijzijn van een aantal vrienden van het Hoenderbosch. De kleinkinderen Mirthe (10) en Tim (8) helpen al actief mee bij het planten van bomen.

Naast de Walnotenboom werden er ook tamme Kastanjes en kleine zomereikjes (die elders gerooid zijn) geplant. Wij kijken terug op een mooie en gezellige boomplantdag.

Bekijk hier meer foto’s van deze dag: http://www.landgoedhethoenderbosch.nl/foto/het-groenste-project-in-de-achterhoek

(Eerdere jaarlijkse Bomenprijzen deelde de BSA uit aan o.a: Gemeente Oost Gelre, Gemeente Berkelland, Historische buitenplaats De Wildenborch, Gemeente Doetinchem en Coöperatie ‘Land van Ons’).

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.