Letterzetter helpt alle fijnsparren om zeep

Het zijn zware tijden voor de fijnspar. Door de droogte is de letterzetter onder de schors gekropen en heeft daar gangen ingevreten waardoor de bomen in snel tempo dood gaan. Door de Achterhoek rijdend zien wij op veel plaatsen fijnsparren die dood zijn gegaan. Ook in het bos van het Hoenderbosch zijn veel sparren en zelfs lariksen dood gegaan. Dit voorjaar is nog een poging gedaan om de haard te elimineren. Maar door de tweede warme en extreem droge zomer heeft het kevertje doorgevreten.

De Bosgroep is al wezen kijken en op advies van de bosgroep zullen veel dode bomen dit  najaar nog verwijderd worden uit het bos. Gelukkig is het Hoenderbosch een gemengd bos en zullen er genoeg andere bomen blijven staan om een mooi bos te vormen.

Bij het verwijderen van de bomen gaan wij zorgvuldig te werk. Hierbij hebben wij de deskundigheid ingeroepen van de Bosgroep. Doel is een mooi bos op de lange termijn en mooie bomen sterker laten worden en ruimte geven. Daarnaast wordt ook gekeken naar nieuwe inplant.

Fijnspar, droogte en de letterzetter

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.